Slips, butterflies og hankies

Halsbeklædning - slips og butterfly

Slips og butterflies fås som færdigbundne og såkaldte selvbindere. De færdigbundne samles mere eller mindre usynligt sammen med en hægte. De er lette at have med at gøre, da brugeren ikke har behov for at lære "indviklede" knuder.

En flot selvbunden knude aftvinger dog langt mere respekt fra omgivelserne. Hos David K er vi da også af den opfattelse, at det må være på høje tid, vi mænd atter lærer at binde vores eget slips og/eller butterfly. Faktisk kræver det kun ganske lidt øvelse at binde en flot knude.

 

Oprindelsen ligger tilbage i det 17. århundredes prøjsiske krige, hvor kroatiske lejesoldater var kendt for at samle skjortens halsåbning med et tørklæde. Da et lignende tørklæde efterfølgende skabte mode i den franske overklasse, skete det derfor under betegnelsen ”cravat” – afledt af en nedsættende fransk betegnelse for en kroat: "Cravate".

Kravatten har siden udviklet sig til en lang række forskellige former for halsbeklædning, men præcis hvordan udviklingen forløb er til stadighed genstand for debat. Der hersker dog ingen tvivl om, at slipset og butterflyen, som vi kender dem i dag, begge er afkommere af cravatten.


Du kan på de underliggende sider læse mere om henholdsvis slipset og butterflyen – samt hvordan man selv binder de to.