Smoking til mænd fra Københavns jakkesætshule

Dit årsskifte-outfit skal forberedes, på samme måde som når du sørger for at have huset fyldt med marcipan så snart du er 5 minutter inde i december. Nytår er en fantastisk mulighed for at få tag i en smoking, sørg for at den er opdateret, altså at den sidder pænt taljeret, og med korrekt ærme- og bukselængde.

 

Smokinger er ofte den beklædningsdel, der overlever længst i garderoben, så hvis du ikke har én eller flere allerede, så grib chancen nu, og få skrædderen til at fintune din nye smoking. Det er sjældent en god idé at overtage en brugt smoking eller at leje én. Både fordi kvaliteten ofte er en sørgelig polyester-sag men også fordi snittet har ændret sig meget siden 90’erne og nullerne, og du får ikke længere ben af at dine bukser er 20 cm for lange. Løkke har prøvet, og det virkede ikke. Alt for brede bukseben duer heller ikke længere. Der skal være facon på manden, og det er der ikke hvis man ikke kan se hvor bagen slutter og låret begynder.

 

Hvis du ved at dine venner er til ‘afslappet’ Nytårs-tøj, som enhver anden dag når de skal i ungdomsklubben og temaet er ‘Netflix og chips’, og tøjet nemt skal kunne børstes af imellem afsnit, så lad dem om det! Det skal ikke trække ned på dig og din beklædning!

Hvis smokingen sættes rigtigt sammen, så kommer du til at ligne 007, og det er da et godt udgangspunkt for et rimeligt vildt årsskifte. Smokingens skarpe look er udgjort af som oftest en sort eller midnatsblå jakke og buks, med silkerevers på jakken, og silkegallon (silkestribe) på buksen, og derudover samlet med en rigtig smokingskjorte, en sort silke selvbinder butterfly og ikke mindst en laksko! Smykkerne hertil udgøres af dine manchetknapper og et dress-ur. Undlad for guds skyld at kombinere med din kæde med Thors Hammer eller andre vikingesmykker, det er ganske enkelt ikke en del af opskriften.

 

Hvis du overvejer kjole og hvidt, så lad være med det. Hvis der er inviteret til dette, så vil du slet ikke være i tvivl. White tie, altså kjolesættet er bedst i særlige forsamlinger hvor de fleste forventes at være i samme antræk. Hertil er det så også et endda særdeles stilfuldt udtryk. Man kan til gengæld ramme noget så Matthias ved siden af hvis man dukker op i kjole og hvidt og de andre gæster ligner en invasion fra en tilstødende pyjamasfest for danske komikere der peakede i 00’erne. Det kan man blive blind af.

 

Hvis du ikke er helt fortrolig med den fulde smoking, så prøv istedet at tage dine sorte tætsiddende yndlingsjeans med eller uden huller, og sæt dem for eksempel sammen med en af vores forrygende skarpe velour smokingjakker med silke-revers. Find hertil en flot laksko blandt vores store udvalg i Herrernes Magasin, så der virkelig bliver arbejdet med kontrasterne i dit sæt

Vi har også sorte smokingjakker i fine uldvævninger, der kan erhverves med eller uden bukser. Både sjalskraven og spidsreverset på smokingen er silke og ser skarpt ud som en japansk fiskekniv. Traditionen for begge kraver er gammel, men sjalskraven er den mest brugte lige i øjeblikket. Husk også den uundværlige smokingskjorte, som selvfølgelig også fås i Herrernes Magasin, både med almindelig flip eller knækflip, i sort eller hvid og med eller uden plisseringer på brystpartiet. Vi lover at vi nok skal hjælpe dig med at sætte det hele ordentligt sammen.

 

Til dig der slet ikke er til smoking uanset anledningen, så find istedet et lidt spændende farve jakkesæt, og en skjorte med nogle blomster, måske en lommeklud og slips med nogle papegøjer eller andet der kan sætte snakken igang. Fordelen ved de mange farver og mønstre her er også at det næppe vil kunne ses om der spildes lidt sauce eller om du brænder et par huller med cigaren eller nytårsraketten.

 

Rigtig godt Nytår din flotte fyr!

David K giver tips om smokings til mænd

Klassiske sort Cavaliere smoking med spidsrevers til 3999,- I denne model har vi rigtig mange størrelser og du behøver ikke vælge samme størrelse jakke og bukser. (prisen er for både jakke og bukser)

Navy blå smoking fra Cavaliere til 4499,- (Prisen er for både jakke og bukser)

Off-white smoking blazer fra Cavaliere til 4299,- (prisen er for blazeren)

Sort Drykorn smoking med leopard inspireret mønster til 5199,- (prisen er for både jakke og bukser)

Grøn velour smoking blazer fra Lords & Fools til 4999,- (prisen er for blazeren)

Bordeaux Lagerfeld blazer i velour med læderkrave til 3199,- (prisen er for blazeren)

Blå shiny smoking med struktur fra Lords & Fools til 11.399,- (Prisen er for jakke og bukser) Vesten koster 2799,-

Denim look smoking fra Lords & Fools til 7599,- (Prisen er for jakke og bukser)

Blå smoking med sjalskrave fra Lords & Fools til 8099,- (Prisen er for jakke og bukser)

Navy mønster velour smoking blazer fra Lords & Fools til 5995,- (Prisen er for blazeren)

Cavalieres CEO smoking i lækker Loro Piana uld super til 6995,- Du kan blande størrelser i denne model (prisen er for jakke og bukser)

Grå Cavaliere smoking til 6199,- (prisen er for jakke og bukser)

Klassisk sort smoking med sjalskrave til 3999,- I denne model har vi også mange størrelser og du kan også her vælge forskellige størrelse af bux og jakke. Sættet er i 100% italiensk uld. (Prisen er for både jakke og bukser)

Grøn smoking fra Cavaliere til 4499,- (Prisen er for både jakke og bukser)

Grå slimfit smoking fra Drykorn til 4499,- (Prisen er for både jakke og bukser) 

Navy Drykorn smoking med leopard inspireret mønster til 5199,- (prisen er for både jakke og bukser)

Brun velour blazer fra Lords & Fools til 4999,- (prisen er for blazeren) 

Sort Lagerfeld blazer i velour med læder krave til 3199,- (prisen er for blazeren)

Sort grå smoking med velour krave fra Lords & Fools til 7499,- (prisen er for jakke og bukser) Vesten koster 1999,-

Klassisk navy smoking fra Lords & Fools til 8099,- (Prisen er for jakke og bukser)

Navy velour smoking blazer fra Lords & Fools til 4995,- (Prisen er for blazeren)

Grøn velour blazer fra Cavaliere til 3995,- (prisen er for blazeren)

Sort smoking jakke med læderkrave i en speciel udviklet metervare fra Lords & Fools til 6299,- (Prisen er for blazeren)

Er du vild med Lords & Fools stilen, men budgettet er ikke helt til en smoking fra dem, kan du overveje at investere i en vest fra dem - så får du masser af Lords & Fools kant og stil, men til en lavere pris. Vesten her koster 2899,-