Julefrokost jakkesæts inspiration

Julefrokosten er en helt fantastisk lejlighed til at påklæde sig lidt mere festligt end hvad man normalt har mulighed for. Der er, som vi vist alle godt ved, nærmest tradition for afslappet stemning og ja-hatte til de danske julefrokoster, og det er derfor ikke bare selvtillidsboostende at påklæde sig lidt ekstra, men faktisk også enormt sjovt – fordi du vil få fantastisk feed-back! Og noget af det som får mænds haler til at logre mest, er ros! Og det kommer du simpelthen til at få, hvis du tør lidt ekstra til julefrokosten, fordi netop stemningen er god og snapsne er mange.

Os i Herrernes Magasin er som altid din trofaste allierede i kampen for at få det ros, som får din hale til at logre. Om du er på jagt efter et helt look, eller måske bare en lille accessorie der kan give dig lidt kant og glimt i øjet, har vi masser af råd og forslag.

Herunder har vi samlet 6 meget forskellige looks, hvor vi prøver at komme med lidt tips og tricks på baggrund af billederne. Billederne viser noget af det udvalg vi har i butikken lige nu, men reelt er det jo nærmest kun en dråbe i havet – og man kan sagtens kombinere de forskellige ting anderles. Vi håber dog alligevel at du vil kunne finde lidt inspiration, og husk du er altid velkommen i Herrernes Magasin, også hvis du bare har et par spørgsmål. Du behøver i øvrigt ikke bestille tid, vi står altid klar med gode råd fra 10-20 på hverdage, 10-18 på lørdage og endelig 11-18 søndage op til jul. 

Cavaliere CEO

Denne Cavaliere CEO model, er så skamfuldt flot at billedet slet ikke giver den det kredit den fortjener – og billedet er egentlig meget pænt. Cavaliere’s CEO linje er deres toplinje, alligevel koster jakkesættet ’kun’ 5699,- på trods af at det er lavet i en Loro Piana uld som får englene til at synge, og metervaren har en struktur og en dybte som normalt hører hjemme på jakkesæt som er væsentlig dyrere – julefrokost eller ej, dette sæt er næsten et must! Jakkesættet er blevet krydret med en lys-pink skjorte fra John Henric til 899,- Slipset er i uld og fra John Henric til 499,- den imponerende håndrullede klud er fra Robinson & Dapper, så det er skønne skotske Sarah der har syet den med hendes små fine hænder her i København og den ligger på 449,- Blomsten ligger på 249,-


Det her er en fantastisk kombination til de knap så modige mænd! Har du et mørblåt jakkesæt, men ingen pink / lavendel skjorte til, så går du glip af en af de bedste tricks i branchen! Det er en af vores favorit kombinationer! (Faktisk er hvid meget upassende til de blege danske mænd – hvorfor tror I at ingen danske piger til gift i hvide kjoler, men at de altid er knækket hvid *hint hint*) Udover skjorten, er de kluden og blomsten som farvemæssigt skiller sig mest ud, hold i en ensfarvet model, hvilket jo gør det lidt mere klassisk. Så du har her en kombination hvor der er brugt en 3-4 farver udover jakkesættets farver, men fordi de er brugt lidt underspillet, giver det et fantastisk flot samspil. Let’s go gentlemen! 

Lagerfeld velour blazer

Her er vi gået mere formelt. Et outfit som måske egner sig mere til nytårsaften, men hvis du arbejder et sted, hvor I altid har sorte jakkesæt på, og måske også det til julefrokosten, så prøv at hoppe i dette outfit, som holder de klassiske sort-hvide farver, og bered dig på en aften fyldt med ros.

Jakken er fra Lagerfeld, og er i velour med en læder krave, den koster 3199,- og kommer som blazer. Du tager bare et par almindelig pæne sorte bukser på til, eller smoking bukser hvis du har det (eller har vi!) Skjorten er fra Cavaliere, og er en smoking skjorte med påsatte knapper – knapperne koster 249,- Butterflyen er fra Cor Sine Label Doli og er derfor håndlavet i Milano, med en porcelænsknude og velour vinger; den koster 1299,- Blomsten koster 249,- og kluden 149,-
Hvis dette sæt ikke signalere gentlemen, ja nærmest James Bond, hvad gør så?! En flot kombination af klassiske elegance og moderne twist. 

Ben Sherman jakkesæt

Gråt ternet Ben Sherman suit til 3799,- Og vi kan ligeså godt sige det som det er: Tern er meget in! Og det er virkelig noget der giver ros! Alligevel er der alt alt alt for få mænd der hopper i et ternet sæt, og det er ærlig talt en skam! For det er virkelig stilet. Butterflyen er fra Robinson & Dapper og er derfor håndlavet i kongens København, alligevel ligger den kun på 699,- Skjorten er fra Lagerfeld og koster 1299,- Kluden fra John Henric ligger på 249,- og blomsten koster også 249,-
Rent julefrokostmæssigt, viser billedet her fint, hvordan du sagtens kan vælge hovedsageligt nedtonede farver, og så give den et smæk med fx en butterfly med masser af farve – det pifter hele sættet op. 

Drykorn suit

Her et mere uformelt Drykorn suit til 4199,- Læg mærke til det smalle revers (krave) som giver det kant og et moderne look. I stedet for det klassiske glatte uld, er her valgt en med struktur i, som kan anes på billedet. Skjorten er fra Lords and Fools og ligger til 1599,- Du kan dog for tiden få udvalgte Lords & Fools skjorter til 2 for 2.000,- her er denne med. Læg mærke til at kraven er ensfarvet hvid og skjorten har både tern og lidt prikker. Som sagt, skal man virkelig ikke være bange for at give den gas på skjorte og access, hvis man har et ensfarvet jakkesæt på. Slipset er et uldslips fra Portia til 499,- Slipsenålen er fra John Henric og ligger på 399,- og kluden er også fra svenske John Henric og er af uld til 249,-


Julefrokostmæssigt, og så viser dette billede at du sagtens kan være stilet og gennemført klædt på, og samtidig anvende både tern, prikker, blomster og hvad har vi ikke. I øvrigt er det igen også værd at bemærke, hvordan en klud kan sættes anderledes hvis den ikke er af silke.


BONUS INFO: Videnskaben har vist, at kvinder tænder på farven rød! Den signalere åbenbart magt. Sååå slipset og kluden behøver vist ikke flere rosende ord med på vejen… 

Van Gils suit

Ternet Van Gils suit til 3499,- Igen har vi ternene, igen et mere festligt look, hvor vi har brugt lidt lysere farver. Skjorten er fra John Henric 899,- bemærk den hvide krave og den lyseblå striber på skjorten. Slipset er et uld og silkeslips fra John Henric til 499,- flot akkompagneret af sko slipsenålen til 399,- Blomsten ligger på 249,- ligesom kluden fra Portia gør.


Her har vi fokuseret på de lysere blå farver som bringer samme farve frem i jakkesættet, hvor vi knækker looket med slipsenålen. Vær ikke bange for at tage noget på som skiller sig helt ud fra resten af sættet. Det giver det kant, og fremhæver faktisk alle de andre dele, fordi der ligesom er noget der bryder og skaber liv. 

Lords & Fools vest

Vil du gerne være pænt klædt på, men har ikke lyst til at have jakke på, så har du her et frækt festligt bud, med denne vest fra Lords & Fools til 2699,- inkl. kæde selvfølgelig. Det er en butterfly fra Robinson & Dapper til 799,- som er om halsen og en smoking skjorte fra John Henric til 899,-
Hvis ikke denne vest signalere en god aften, ja så er der ikke meget der gør. Veste er i det hele taget oplagt til julefrokosten, om det er i forbindelse med et jakkesæt eller som her for sig selv – så signalere den lidt ekstra, det er ikke en hverdagsting for de fleste – tag den på, og glæd dig!