Bryd grænserne: Klæd dig skarpere end nogensinde på din bryllupsdag

Når du afgiver din suverænitet og indgår i ægteskabet med kvinden i dit liv, så fortjener du også at drage af sted med et brag. Bryllupstøjet er en af hjørnestenene i mandens bryllup, så tag ansvar for dit udseende, afsøg grænserne og klæd dig skarpere end nogensinde på den mest fotograferede dag i dit liv.

 

Af Brian Martin Rasmussen

Bryllupssæsonen står for døren, og du er måske allerede ved at gå kold i bordplaner, farven på blomster, ønskeseddel og er ved at snøre handskerne til runde 1 mod din bridezilla to be.

Redningen er nær, for en mands bryllup giver ham den ypperste mulighed for at klæde sig mere ekstravagant, end han nogensinde har gjort før. Det gør ikke noget, at det er vildt og måske endda lidt for meget, for det er dit bryllup, og hvornår skal du ellers være top-gejlet? Gå all in på dit bryllupstøj, for du bliver aldrig igen fotograferet så meget i dit liv!

Tag på tur til grænselandet

David K er indehaver af Herrernes Magasin, og den gentlemanish modemand er ikke i tvivl om, hvordan en kommende gom skal håndtere tøjsituationen: Han skal bryde sine grænser og turde prøve det vilde. Derfor har David K et klart budskab: Tag festbrillen på, når du køber bryllupstøj.

”Et bryllup handler på mange måder om ekstremer. Det føles monumentalt at afgive sin suverænitet til en kvinde, og det er foran Gud, så helt nye regler træder i kraft. Der må tøjet også gerne være monumentalt. Jeg synes, det er for letkøbt med et nyt, blå sæt og en hvid skjorte,” mener David K fra Herrernes Magasin og uddyber:

”Samtidig er det vigtigt at pointere, at det ikke kun er det vildeste, der er godt nok. Vi siger ikke, at tingene SKAL være sådan og sådan, og vi er ikke elitære. Vi er til for at rådgive vores gæster, ikke dømme, men vi vil gerne tjene som inspiration. Det er vigtigt at anerkende de små triumfer, fx at man for første gang i sit liv ender i en blå sko eller har vest på for første gang. Jeg kan bare godt lide at rykke grænsen. Og hvis ikke man skal rykke grænserne ved ens bryllup, hvornår skal man så gøre det?” spørger David K.

Tag dig selv alvorligt og match bruden

Det er dit bryllup. Vis dine gæster, at du er i kontrol.

”Min ambition som modemand er at skabe en mand, der står ved sin værtsrolle og sin brud, og fører hende op som en skarp admiral. Du leder det her skib og har sat kursen, sammen med hende, og du er skyld i, at alle de her mennesker sidder i kirken og til festen.”

Selvom du går all in på dit bryllupstøj, så kan bruden være helt rolig, gommen vil aldrig komme til at overskygge bruden.

”Selvom gommen tager det fedeste tøj på overhovedet, så drejer alle hovedet efter prinsessen, når hun kommer ind i lokalet. Selv Kronprins Frederik i fuldt ornat med medaljer og skulderkvaster, må bøje sig for, at det er Marys kjole, man husker,” fortæller David K.

”Vores fantasi er begrænset til, hvad vi har set før eller lige har prøvet før. Ved at kaste sig ud i  at prøve forskellige ting træner vi påklædningsmusklen og finder ud af, at man måske ser stjernegodt ud i en grøn smoking eller i kjole og hvidt. Prøv det vilde; det gule, det ternede, det brune, sættet med shortsbukser eller stråhatten. Bare prøv en eller to ting, som du aldrig vil tro, du skal have på. Det giver erfaring at se sig selv i yderpunkterne af skalaen, Måske ender du i noget, du aldrig troede du skulle giftes i, eller også ender du i det mere konservative valg. Det vigtigste er, at det er DIT valg.”

Giv dit tøj et raketløft

”Jeg ser lidt tøjet som en raket: Jakken er en løfteraket, der skal få dig op og i omdrejninger, men det er vigtigt, at der er noget, der kan bære sig selv videre, når man kobler løfteraketten af. En fed vest eller fede seler, en særlig skjorte, flotte manchetknapper. Man skal ikke smide alle detaljer, når man smider jakken,” mener modestræberen.

David K's holdning til:

…Mørkt jakkesæt og hvid skjorte

- Hvis du som gom møder op i et Novo-nice jakkesæt, vil du ligne 99 procent af dine gæster, og det er bare ikke min ambition som modemand at gommen skal ligne resten af kavaleriet.

…At sætte et sæt tøj sammen

- Jeg ser Herrernes Magasin som et perfekt krydderiskab, hvor det bugner af muligheder. Når man kigger på det hele ser det uoverskueligt ud, og blander man det hele sammen smager det skidt, men sætter man de rette krydderier sammen, så får man en himmelsk ret.

…At tage en beslutning om sit bryllupstøj

- Tænk som en samurai, der inden for 7 åndedrag skulle kunne tage en beslutning. Føles det godt og kan du lide dig selv, når du kigger i spejlet, så kap rebet til usikkerheden og spring ud i det.

…Omkostningerne

- Herreudstyret er ret dyrt, og ofte køber mænd ind for mere end kvinderne gør. Vi skal have en lækker skjorte, bukser, jakke, vest, slips, klud, sko, strømper, manchetknapper, seler og måske en hat. Alle mænd vil have ordentlig kvalitet, og det skal sidde godt. Dette indgår i ordren til os som håndværkere, og så bygger vi det op for kunden. Når man har noget der er bygget ordentligt, så bruger man det igen og igen, og derfor bliver ’cost per use’ også meget lav for herrebryllupstøjet.

…Kan det blive for meget?

- Det hele er for meget til et bryllup med højt til loftet, fire slags bestik og tjenere, så hvis tøjet ikke er for meget, så er det for lidt!

…Regler

- En regel siger, at man ikke må have smoking på i kirken. Men man må heller ikke have sex før ægteskabet…

Gode råd til gommens tøj fra Herrernes Magasin:

  • Vent ikke til sidste øjeblik med at købe dit bryllupstøj. Det giver en god ro at få det klaret i god tid, og en stolthed over, at man aldrig har set skarpere ud. Og så kan man også melde en dresscode ud til sine gæster.

  • Bryllupssættet skal sidde godt, så find det, der sidder bedst på dig. Hos Herrernes Magasin tør vi godt nævne de små tilrettelser et jakkesæt skal have, for et jakkesæt KAN generelt ikke sidde perfekt fra bøjlen, 19 ud af 20 skal have det tilpasset. Det er vores ambition, at du skal ligne millionen, så bliv ikke gift i noget, der ikke har set en skrædder, der kun koster få hundrede kroner, og ofte kan små forandringer bringe store gevinster i udseendet med sig.

  • Undgå at tage en helt almindelig skjorte på. Leg med tanken om en smokingskjorte og gerne en i knækket hvid, så den matcher din brud.

  • Tag seler eller vest på - mindst den ene ting er et must. Man smider jakken allerede efter talen, og skal man så gå rundt i lys skjorte og mørke bukser og ligne en Novo-mand resten af aftenen? Når man står oppe i baren med sine venner, er der ingen, der kan finde gommen, hvis han ligner de andre.

  • Husk særlige strømper, sko og flotte manchetknapper er nogle af de detaljer, der fuldender et mageløst bryllupssæt.